advertisement

Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) bersetuju untuk membuka semula permohonan UPUONline bagi permohonan kemasukan ke Universiti Awam, Politeknik, Kolej Komuniti adn Institusi Latihan Kemahiran Awam bagi lepasan SPM sesi akademik 2021/2022

Bagi yang terlepas pendaftaran UPUOnline sebelum ini yang telah tutup pada 7 April yang lalu, permohonan baru boleh dibuat mulai 15 Jun 2021 (12.00 tengah hari) hingga 21 Jun 2021 (5.00 petang).

Keputusan ini dibuat bagi memberi peluang kepada pelajar yang tidak berkesempatan untuk berbuat demikian dalam tempoh yang ditetapkan sebelum ini.

Permohonan ini bagi kemasukan pelajar lepasan SPM ke program Sijil, Asasi, Diploma dan Ijazah Sarjana Muda ke Intitusi Pendidikan Tinggi Awam (IPTA).

Permohonan Baru Dan Kemaskini UPUOnline Bermula 15 Jun 2021

mohon baru upuonline

Bermula 15 Jun ini juga, bagi lepasan SPM yang telah memohon sebelum ini, mereka boleh buat kemaskini bagi pilihan program pengajian sehinggalah tarikh tutup pada 21 Jun 2021 (jam 5.00 petang)

Jadi kepada lepasan SPM, boleh melayari portal rasmi UPUOnline di upu.mohe.gov.my sama ada untuk membuat permohonan kemasukan baru atau membuat kemaskini dengan membuat pilihan program pengajian untuk melanjutkan pengajian ke IPTA dan ILKA yang berkaitan.

KPT berharap dengan keputusan ini dapat memberi ruang yang secukupnya kepada pelajar untuk mengemukakan permohonan bagi memudahkan urusan pemohon untuk melanjutkan pengajian.

advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here