advertisement
Terselit Jenaka Di Dalam Buku Teks Engineering

Terselit Kata-Kata Semangat Di Dalam Buku Teks Engineering | Sebagai pelajar tidak kira la di sekolah mahupun di universiti, buku teks tidak lari daripada kita. Fokus untuk posting kali ini, iaitu sebuah buku teks engineering yang digunakan kebanyakkan daripada pelajar kejuruteraan kimia. Di Malaysia tidak semua universiti menawarkan kos kejuteraan kimia, jadi sudah pastinya tidak ramai yang mengetahui tentang kewujudan kata semangat di dalam buku ini.
Buku kuning ini, Element of Chemical Reaction Engineering terkenal di kalangan pelajar chemical engineering khususnya di dalam subjek Chemical Reaction Engineering atau CRE. Kos engineering merupakan salah satu kos yang akan susah di Malaysia hatta di seluruh dunia, jadi sudah pastinya subjek yang menggunakan buku ini juga susah.
Penulis buku ini, H. Scott Fogler tahu akan susahnya subjek CRE ini dengan cara penyelesaian masalahnya, mencari jawapan yang tepat, jalan kerja dan macam-macam lagi. Selepas beberapa soalan yang anda belajar/baca/mengira daripada buku ni, tiba-tiba buku ni menyapa anda dan disuruhnya balik rumah dan berehat (Don’t calculate anything. Just go home and relax) daripada terus mengira atau belajar. Unik bukan. Anda boleh klik pada gambar di bawah dan baca pada bahagian P2-11 yang merupakan bahagian latihan. 
Terselit Jenaka Di Dalam Buku Teks Engineering
Saya rasa bukan buku ini sahaja yang ada kata-kata semangat yang unik seperti ini, mungkin buku teks daripada subjek dan kos lain pun ada. Jadi mana-mana yang ada pengalaman boleh kongsi di ruangan komen.

Pendidikan Untuk Semua
advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here