advertisement

Sesi persekolahan bagi penggal 3 2021/2022 adalah ditangguhkan untuk satu minggu susulan bencana banjir yang melanda di beberapa buah negeri ketika ini.

Melalui pengumuman daripada Menteri Kanan Pendidikan, Datuk Radzi Jidin berkata, sesi persekolahan yang sepatutnya bermula pada 2 Januari depan ditangguhkan seminggu susulan bencana banjir yang telah memberi kesan kepada murid, ibu bapa, guru-guru dan pastinya sekolah.

BACA : Kalendar Dan Takwim Akademik Sesi 2022/2023 & Tarikh Cuti Sekolah

Ramai antara mangsa yang terpaksa berpindah ke Pusat Pemindahan Sementara (PPS) akibat rumah yang dinaiki air yang pastinya datang dengan sehelai sepinggang kerana semua harta benda ditenggelami air.

Sesi Persekolahan Dibuka Semula

Sekolah akan bermula pada 9 Januari 2022 bagi negeri kumpulan A iaitu Johor, Kedah, Kelantan dan Terengganu. Manakala 10 Januari 2022 untuk negeri kumpulan B iaitu Perlis, Pulau Pinang, Perak, Selangor, Melaka, Negeri Sembilan, Pahang, Wilayah Persekutuan (KL, Putrajaya, Labuan), Sabah dan Sarawak.

KPM sentiasa komited untuk mengambil berat kebajikan murid, ibu bapa dan guru-guru dalam sebarang keputusan yang dibuat.

advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here