advertisement

Pihak Universiti Utara Malaysia telah mengumumkan berkaitan dengan keputusan permohonan kemasukkan ke UUM bagi lepasan Diploma/Setaraf bagi sesi Akademik 2018/2019. Ini merupakan kemasukan atau ambilan kedua selepas ambilan pertama yang di buat pada September 2018 sebelum ini.
Tidak semua universiti yang menyediakan atau membuat ambila kedua ini. Antara universiti yang terlibat adalah UUM, UMP, UiTM, UMK, USIM, UMT dan beberapa lagi universiti. Anda boleh ketahui dengan layari laman web UPU. Semua permohonan ini dibuat melalui sistem dalaman Universiti sendiri tanpa melalui pihak UPU.

Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan Ke UUM Ambilan Februari 2019

Jadi pihak UUM telah mengumumkan bahawa keputusan permohonan akan di ketahui pada 22 Januari 2019 iaitu pada hari Selasa bermula jam 3 petang.
Sehubungan dengan itu, bagi pelajar yang telah berdaftar bagi ambil kedua sesi 2018/2019 ini anda boleh semak di potrtal UUM: asisonline.uum dengan hanya mengisikan no kad pengenalan anda.
Untuk sebarang hebahan atau pertanyaan lanjut, anda boleh layari laman web rasmi UUM iaitu uum.edu.my atau laman web bahagian akademik UUM di hea.uum.edu.my
Pendidikan Untuk Semua
advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here