advertisement

Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia SPM Ulangan bagi tahun 2019 akan diadakan tidak dalam lagi. Kepada pelajar sebelum ini yang mendaftar, anda seharusnya sudah boleh membuat persediaan sebelum menjelang hari peperiksaan SPM Ulangan tersebut.

Tarikh Peperiksaan SPM Ulangan

Bagi calon yang telah mendaftar, peperiksaan bertulis Sijil Peperiksaan Malaysia Ulangan (SPMU) 2019 akan bermulada pada 25 sehingga 2 Jun 2019.

Pada tahun ini, seramai 9827 orang calon telah mendaftar untuk menduduki SPM Ulangan di 203 pusat peperiksaan yang akan dibuka di seluruh negara.

Seramai 1572 petugas peperiksaan telah dilantik bagi memastikan peperiksaan berjalan lancar. 3 mata pelajaran yang ditawarkan dalam peperiksaan SPM Ulangan ialah Bahasa Melayu, Sejarah dan Matematik.

Lembaga peperiksaan ingin mengingatkan semua calon agar merujuk kepada jadual waktu peperiksaan untuk maklumat mengenai masa peperiksaan serta arahan dan amaran yang perlu dipatuhi semasa peperiksaan tersebut berlangsung.

peperiksaan spm ulangan

Jadual waktu peperiksaan SPM Ulangan boleh dimuat turun di pautan Lembaga Peperiksaan ini. Calon diingatkan supaya membawa kad pengenalan masing-masing ke pusat peperiksaan bagi memastikan pengurusan dan pengendalian peperiksaan berjalan dengan lancar.

Selamat berjaya kepada calon yang menghadapi peperiksaan SPM Ulangan (SPMU)

advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here