advertisement

Hari ini pihak Yayasan Pelajar Johor (YPJ) mengumumkan penangguhan bayaran balik Pinjaman 3.0 Yayasan Pelajar Johor secara bersasar untuk 3 bulan.

Kita sedia maklum, negara telah berada dalam keadaan yang tidak menentu sejak pandemik Covid-19 melanda negara pada awal tahun 2020.

Kemudian pula bagi mengekang penularan wabak ini dari terus tersebar, Kerajaan telah memperkenalkan perintah berkurung melalui Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

BACA : e-Baucer Makanan KFC Untuk Mahasiswa Johor. Permohonan Kini Dibuka

Sejak dari itulah, mula rakyat Malaysia mula terkesan akibat PKP. Ada yang tidak mampu untuk servive dalam perniagaan, ada yang dibuang kerja, dipotong gaji yang akhirnya menjejaskan pendapatan.

Dari itu lah, pihak Yayasan Pelajaran Johor prihatin dan membuat keputusan untuk memberikan penangguhan bayaran balik Pinjaman 3.0 secara bersasar (bersyarat) kepada peminjam YPJ yang terkesan akibat Pandemik Covid-19 dan juga Perintah Kawalan Pergerakan (PKP 3.0).

Cara memohon penangguhan bayaran balik Pinjaman 3.0 Yayasan Pelajar Johor

Pihak YPJ memberikan penangguhan bayaran balik pinjaman secara bersasar selama 3 bulan. Kriteria yang layak diberikan adalah :

  • Peminjam yang terjejas pendapat
  • Peminjam yang diberhentikan kerja atau kehilangan pendapatan

Peminjam yang layak atau memenuhi kriteria boleh memohon mulai 1 Ogos sehingga 31 Ogos 2021 secara online dengan klik pautan dibawah

penangguhan bayaran balik pinjaman

Sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut, boleh hubungi Bahagian Bayaran Balik Pinjaman YPJ di talian 011-11479753 / 011-11489753 / 018-8749753.

Sebarang maklumbalas permohonan akan dimaklumkan dengan penghantaran SMS oleh pihak YPJ.

advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here