advertisement

Malaysian University English Test (MUET) merupakan antara prasyarat bagi pelajar yang ingin mahu sambung pelajaran ke peringkat Ijazah Sarjana Muda. Jika anda daripada Matrikulasi, anda perlu MUET, jika anda daripada STPM, anda perlu MUET hatta daripada Diploma sekali pun.

Jadi setiap tahun pihak Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) telah menyediakan 3 sesi bagi mengikut ujian ini iaitu Sesi 1 (Mac), Sesi 2 (Jun) dan Sesi 3(September). Untuk ketahui lebih lanjut berkaitan Kalender MUET 2019 ini, anda boleh rujuk pautan sebelum ini disini

Untuk sesi 1 dan 2, pendaftaranya telah pun tutup jadi, anda hanya berpeluang bagi sesi 3 yang akan diadakan pada September ini. Tarikh pendaftaran akan dibuka bermula 23 Mei 2019 sehingga 10 Julai 2019.

Jadi mulai saat ini, anda sudah boleh dapatkan atau beli PIN MEC (Tujuan Pendaftaran MUET Sesi 3 2019) di mana-mana cawangan BSN bagi memulakan proses pendaftaran. Anda perlu tahu bahawa PIN MEC yang telah dibeli hanya sah digunakan untuk pendaftaran MUET sesi semasa (September) sahaja dan TIDAK BOLEH digunakan untuk pendaftaran MUET sesi yang berikutnya dan sebarang pemulangan bayaran yang telah dibeli tidak akan layan.

Sejuru membeli anda boleh mendaftar secara dalam talian di http://online.mpm.edu.my selepas tarikh pendaftaran dibuka kelak.

Sebarang kemusykilan, sila kemukakan kepada:

Ketua EksekutifMajlis Peperiksaan MalaysiaPersiaran 1,
Bandar Baru Selayang
68100 Batu Caves
Selangor Darul Ehsan
03-6128 1600

advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here