advertisement

6 November 2019 telah selesai peperiksaan mata pelajaran English bagi Kertas 1 dan Kertas 2 bagi peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2019.

Tetapi ianya ternyata hanya selesai di dewan peperiksaan sahaja. Ini kerana persoalan daripada kertas English tersebut terus heboh diperkatakan di media sosial terutamanya di Twitter sehingga trending no 2 selepas trending #spm2019 dan juga melissa.

Baca Juga : SPM Akan Bermula Pada 14 Oktober 2019

Jadi apa kaitan melissa dengan SPM2019 sehingga kedua-duanya trending dan diperkatakan di media sosial tersebut?

melissa

Sebenarnya di dalam kertas 2 English SPM 2019 terdapat 1 watak bernama Melissa dimana beliau telah melakukan terjunan paragliding dan tersangkut ketika mendarat. Turut dinaikkan nama Melissa tersebut, ternyata sebenarnya watak itu betul-betul wujud di alam nyata dan situasinya juga hampir sama iaitu melalui paragliding.

melissa

Watak yang dimaksudkan tersebut adalah individu yang bernama Melissa Williams dengan menggunakan username lauramelissawilliams di Instagram. Beliau telah melakukan terjunan paragliding kira-kira 18 minggu yang lalu dan akhirnya dinaikkan situasi beliau kepada kertas English, SPM 2019.

Nitizen khusunya pelajar SPM 2019 memberikan pelbagai respon di media sosial sehingga membuang komen terus ke akaun Instagram Melissa. Terdapa pelbagai respon yang diberi terhadap beliau, yang mungkin merasakan pelik, tiba-tiba akaun Instagramnya sibuk menerima komen.

melissa

advertisement

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here