advertisement

Pada 9 Januari 2019 yang lalu, guru-guru baharu graduan Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) di Institut Pendidikan Guru (IPG) telah pun mendapat keputusan penempatan. Mereka yang membuat permohanan boleh semak di graduan.moe.gov.my untuk mengetahui status kelulusan dan penempatan. Pemakluman ini hanya bagi Sekolah Rendah Bil. 1/2019.

Hari ni di facebook rasmi Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telah memberi tahu bahawa ‘Guru-guru baharu graduan Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) di Institut Pendidikan Guru (IPG) seramai 1176 orang yang mendapat keputusan penempatan pada 9 Januari 2019 diminta melaporkan diri di Jabatan Pendidikan Negeri seluruh negara pada 22 Januari 2019


Lapor Diri Di Jabatan Pendidikan Negeri seluruh negara Pada 22 Januari 2019 Bagi Bakal Guru Semua

Selamat mendidik anak bangsa wahai guru-guru sekelian. Ikhlaskan hati ketika menyampaikan ilmu. Yang mana ditempatkan jauh dari kampung halaman, supaya dapat sesuaikan diri dengan cepat supaya selesa dikemudian hari. Kepada yang sudah selesa, jangan pula meninggi diri. Good luck and all the best pendidik-pendidikan semua.
Pendidikan Untuk Semua
advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here