advertisement

Untuk makluman kepada semua calon peperiksaan Sijil Tinggi Agama Malaysia, keputusan STAM 2020 akan diumumkan pada 17 Jun 2021 (Khamis) mulai 10.00 pagi bagi seluruh Malaysia.

BACA : Jadual Penuh Waktu Peperiksaan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) Bermula 29 Mac Ini

Pengumuman ini dibuat oleh Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) melalui satu hantaran kenyataan media yang dikeluarkan dan dikongsikan di laman media sosial facebook serta twitter rasmi KPM.

Cara Semak Keputusan STAM 2020 Pada 17 Jun Ini

Disebabkan sekolah masih ditutup, KPM telah menyediakan 2 kaedah untuk para pelajar membuat semakan iaitu secara dalam talian (online) dan perkhidmatan SMS:

  1. Keadah secara dalam talian (online) boleh di buat di pautan myresult1.moe.gov.my dan juga myresult2.moe.gov.my untuk mendapatkan keputusan penuh.
  2. Kaedah secara perkhidmatan SMS adalah untuk mendapatkan ringkasan keputusan STAM 2020 iaitu dengan cara:
    • STAM<jarak>NoKP<jarak>AngkaGiliran dan hantar ke 68886

Perkhidmatan ini akan diaktifkan mulai 10.00 pagi pada 17 Jun 2021 dan akan ditamatkan pada pukul 6.00 petang pada 23 Jun 2021

Calon Yang Tidak Mempunyai Capaian Internet

Jika ada calon sekolah yang tidak mempunyai capaian internet, pihak sekolah akan mengenal pasti calon tersebut dan memaklumkan kaedah yang sesuai untuk mendapatkan keputusan peperiksaan.

Manakala untuk calon persendirian, pihak Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) atau Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) yang akan mengenalpasti calon tersebut dan memaklumkan kaedah yang sesuai untuk mendapatkan keputusan peperiksaan.

advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here