advertisement

Peperiksaan SPM 2020 sesi kedua akan dilaksanakan pada 6 April hingga 23 April 2021. Disini disertakan juga jadual waktu peperiksaan Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2020 sesi kedua dan sedia dimuat turun.

Peperiksaan SPM 2020 Sesi Kedua ini adalah bagi calon yang tidak dapat menduduki peperiksaan pada 22 Februari hingga 25 Mac 2021 sebelum ini kerana disahkan positif COVID-19 atau bagi calon yang terpaksa menjalani tempoh kuarantin seperti yang diarahkan oleh KKM.

BACA : Tarikh Dan Jadual Penuh Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) Tahun 2020

Bagi peperiksaan sesi kedua ini, ianya hanya melibatkan 2,969 calon yang akan menduduki pepeperiksaan SPM tersebut di 197 pusat peperiksaan di seluruh negara.

Peringatan Untuk Calon SPM 2020 Sesi Kedua

Calon diingatkan supaya membawa Dokumen Pengenalan Diri dan Pernyataan Pendaftaran Peperiksaan ke pusat peperiksaan. Calon juga perlu mematuhi Garis Panduan Pengurusan Pentaksiran Pusat dan Peperiksaan Awam yang dikeluarkan oleh KPM.

Selain itu, calon juga perlu patuhi segala prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan bagi memastikan kelancaran pengurusan peperiksaan dan mencegah penularan wabak COVID-19

Jadual Peperiksaan SPM 2020 Sesi Kedua

Calon perlu merujuk jadual waktu peperiksaan bagi mendapatkan maklumat mengenai tarikh, masa, kod dan kerta peperiksaan, serta arahan yang perlu dipatuhi semasa peperiksaan berlangsung.

Calon boleh dapatkan jadual waktu peperiksaan yang boleh dimuat turun dari portal rasmi Lembaga Peperiksaan atau klik butang dibawah

advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here