advertisement

Pihak Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) telah keluarkan jadual penuh MUET yang akan berlangsung sepanjang tahun 2021. Ini merangkumi bagi calon seluruh Malaysia.

Malaysian University English Test (MUET) kebiasaanya akan dilangsung sebanyak 3 sesi bagi setiap tahun termasuk juga tahun 2021 ini. Seperti yang diumumkan oleh MPM, tahun ini akan bermula pada bulan Februari, Jun dan Oktober 2021.

BACA : Pendaftaran MUET Sesi 1 2021 Kini Dibuka

Anda sedia maklum, MUET terbahagi kepada 2 jenis ujian iaitu Ujian Bertulis (Reading, Listening dan Writing) dan Ujian Lisan (Speaking). Setiap sesi, akan bermula dengan ujian lisan terlebih dahulu atau speaking test

Jadual Penuh MUET Tahun 2021

Jadi untuk tahun 2021, berikut merupakan tarikh ujian yang akan dijalankan bermula bulan Februari, Jun dan Oktober 2021

jadual penuh muet

Jadi setiap sesi yang diberikan, anda perlu tahu bila tarikh pendaftaran dan bila tarikh tutup. Jika calon berminat untuk mendaftar, boleh terus ke pautan dibawah dan ikut arahan selanjutnya.

MUETMUET on Demand (MoD)
RM100 – Calon WarganegaraRM250 – Calon Warganegara
RM350 – Calon Bukan WarganegaraRM550 – Calon Bukan Warganegara

Format Ujian MUET

Untuk makluman, bermula sesi 1 MUET 2021 (Februari), akan digunakan format baru yang diperkenalkan oleh MPM manakala MUET on Demand (MoD) menggunakan format baru bermula pada sesi April 2021.

info format baru muet

Untuk maklumat lanjut berkaitan format baharu MUET ini, anda boleh pergi ke pautan https://www.mpm.edu.my/en/muet/new-format

advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here