advertisement
Bantuan Zakat Untuk Anak Terengganu Yang Sedang Menuntut Di IPT | Berita baik untuk anak Terengganu yang sedang menuntut di IPT sama ada di dalam negara dan luar negara di mana Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu, MAIDAM menyediakan Bantuan Zakat IPTA/IPTS. Ianya dibuka bermula daripada Sijil sehinggalah peringkat Phd. Jadi semua peringkat boleh memohon
Tujuan bantuan zakat ini sudah tentu dapat meringankan bebanan ibu bapa dalam menampung kos pengajian anak-anak mereka ke peringkat yang lebih tinggi. Selain itu, tujuannya juga adalah memberi bantuan kepada penuntut Terengganu yang tidak berpeluang mendapat pinjaman atau pembiayaan pengajian di dalam dan luar negara. Sekali gus, membuktikan keprihatinan MAIDAM ke atas umat Islam di negeri Terengganu dalam menggalakkan menimba ilmu pengetahuan.
Melalui pautan rasmi facebook MAIDAM memberitahu penuntut di IPT boleh memohon bermula 1 Januari sehingga 31 Mac 2019. Permohonan boleh di buat secara atas talian atau online di pautan www.espmb.com/maidam_zakat/ dan seterusnya perlulah membuat penghantara ‘hardcopy’ dan dokumen berkaitan perlu di buat sebelum 31 Mac 2019. 
Bantuan Zakat Untuk Anak Terengganu Yang Sedang Menuntut Di IPT

Untuk syarat-syarat yang ditetapkan, anda boleh lihat di gambar di bawah atau di pautan http://www.espmb.com/maidam_zakat/DS_Syarat.aspx. Terus ikuti laman facebook MAIDAM untuk mengetahui info-info terkini.
Jadi dengan bantuan yang diberi ini, sedikit sebanyak dapat meringankan beban kewangan sepanjang dalam tempoh pembelajaran. Jika dapat kelak, pergunalah bantuan yang diberi dengan bijak.
Pendidikan Untuk Semua

advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here