advertisement

Hari ini, YAB Perdana Menteri telah mengumumkan berita gembira khusus kepada penjawat awam berkaitan Bantuan Khas Kewangan Sempena Hari Raya Aidilfitri 2022.

Kerajaan telah bersetuju untuk memberi Bantuan Khas Kewangan Aidilfitri sebanyak RM500 kepada semua penjawa awam Gred 56 dan ke bawah.

Bukan itu sahaja, kakitangan dibawah skim Contract Of Service, Contract For Service, Pegawai Sambilan Harian serta lantikan di bawah MySTEP juga bakal menerima bantuan khas ini.

Selain itu, YAB Dato’ Sri Ismail Sabri Yaakob juga mengumumkan pemberian Bantuan Khas Aidilfitri ini sebanyak RM250 kepada Pesara Kerajaan.

Pembayaran bagi bantuan khas ini akan dibuat bersama dengan pembayaran gaji bulan April iaitu pada 25 April 2022 (Isnin)

Pengumuman bantuan khas kali ini dibuat lebih awal kerana bagi membantu mereka membuat perancangan awal dan persiapan bagi menyambut Hari Raya Aidilfitri tidak lama lagi.

Pemberian ini adalah bagi menghargai jasa dan pengorbanan penjawa awam (Persekutuan) dalam menggalas tanggungjawab menyampaikan perkhidmatan kepada orang ramai.

advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here